Pim Berkhout
Directeur-grootaandeelhouder

“De uitdaging is om samen met de klant tot professionele oplossingen te komen”

Eigen regiemodel
Als oprichter van De Arbodienst heb ik als eerste het licht aangedaan. Ruim 20 jaar geleden begon ik als bedrijfsarts bij de Marine, met een kantoor op de scheepswerf. We stelden een beleid op waarin de manager en medewerker zelf verantwoordelijk zijn voor de inzetbaarheid en samen dienen te zorgen voor een optimale arbeidsinspanning. Door de demedicalisering kon ik mij als bedrijfsarts vanuit mijn spreekkamer bezighouden met werkadvies op het gebied van preventie en vitaliteit van werknemers. Gezien het succes van dit ‘eigen regiemodel’ door een toegenomen vitaliteit op de werkvloer, kwamen er verzoeken van andere partijen om ook hen te adviseren. Zo is De Arbodienst ontstaan.

Motiveren en coachen
Als eigenaar stuur ik op de bedrijfsresultaten. Voor de dagelijkse bedrijfsvoering zijn de directeur en managers verantwoordelijk. Regelmatig mag ik nog mijn oude liefde, de bedrijfsgeneeskunde, uitoefenen. Ik loop als coach mee met collega-artsen en ben onderdeel van het kwaliteitscontroleteam, waartoe het doen van tweede lezingen van medische stukken behoort. Een andere grote liefde is het uitzetten van marketingstrategieën. Ik houd me bezig met het vertalen van de behoeften van de klant naar een pragmatisch, eenvoudig product. De uitdaging is om samen met de klant tot professionele oplossingen te komen op het gebied van personeelsmanagement en verzuim.

Eigenzinnig en creatief
De Arbodienst is een flexibele, op de markt inspelende organisatie, die nauwlettend volgt wat er bij klanten speelt. Er wordt bij De Arbodienst hard gewerkt en uitdagingen pakken we in teamverband op. De medewerkers zijn eigenzinnig en creatief, waardoor er een prettige werksfeer is met veel humor.