Corona Update RIVM – 12 maart 2020

Aanwijzingen voor heel Nederland

Rijksoverheid en het RIVM hebben op donderdag 12 maart bekendgemaakt dat de maatregelen die van kracht waren in Noord-Brabant, nu ook gelden voor de rest van Nederland. Bij klachten van verkoudheid, hoesten of koorts wordt geadviseerd sociale contacten te beperken. Dat betekent: ga niet naar school, werk of plekken waar veel mensen bij elkaar zijn. Vermijd het openbaar vervoer en andere openbare ruimtes. Neem contact op met de huisarts als de klachten erger worden.

Werkgevers wordt geadviseerd om, waar dit redelijkerwijs mogelijk is, medewerkers thuis te laten werken. Ook wordt van werkgevers gevraagd om te bekijken of werktijden gespreid kunnen worden. Deze aanvullende maatregelen kunnen bijdragen aan het tegengaan van besmetting.

Daarnaast worden alle evenementen en bijeenkomsten met meer dan 100 deelnemers afgelast. Ook aan werkgevers wordt geadviseerd om zakelijke evenementen te annuleren.

Deze maatregelen zijn, in ieder geval, van kracht tot 31 maart 2020.

Hieronder kunt u informatie (PDF) downloaden:

Categorieën